Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

6 Aralık 2010 Pazartesi

Wikileaks Mikileaks Derken


A)Dedikodu?
B)Tüm taşları yerinden oynatacak giz?
C)Yeni bir USA oyunu?
D)Beklenen anarşinin doğuşu?
E)Hepsi?

Cevabın içinde soru,sorunun içinde bi hinlik var bilmem farkettiniz mi?İnsan,işin içinde kahpe bir Bizans oyunu mu var acaba hafız,demeden duramıyor.Kimse ne olduğunu anlamasa da bazımızda bir bayram telaşı bazımızda bir kız isteme heyecanı bazımızdaysa babamızın paketinden yürüttüğümüz tek dal sigaranın farkedilmiş midirliği mevcut!
Yoksa bi bende mi var bu hissiyat?

Henüz neler olup bittiği belli değil!Belli olduğunu iddia eden iktidarsızdır!Şüphesiz ki Wikileaks onların Viagra sıdır!
Gönül istiyor ki Julian Assagain gerçek bir anarşist olsun,gönül istiyor ki "V" hayat bulsun beyaz bir bedende!...



Şimdiye kadar ortaya çıkan belgeler içinde bilmediğimiz ya da tahmin etmediğimiz yeni birşey yok.Her alkol sofrasında konuşulan daha doğrusu,sanılan,şeyler...
Mesela ben bir tek Abdülkadir Aksu'nun genç kızlara düşkünlüğüyle alakalı kısma şaşırdım!Sonra dedim ki bunda bukadar şaşacak birşey yok asıl şaşılacak şey,merakının genç erkeklere olması olurdu!O şaşkınlıktan da vazgeçip yeni belgeler bekledi gözlerim.Hala da beklerler...

"Erken Dönem Wikileaks Belgeleri"yle alakalı en doğru yorum elçiler arasında yapılan DEDİKODU tanımlamasıdır!Bir diğer doğru ELÇİLER DEVLET TEMSİLCİSİDİR tanımlamasıdır.Öte yandan bağdaştırıcı olan kısımsa şudur"ELÇİLER DEVLET POLİTİKALARINI TEMSİL ETTİĞİNE GÖRE,ELÇİNİN YAPTIĞI DEDİKODU BİR NEVİ DEVLET ZİHNİYETİNİN GÖSTERGESİDİR!"
Devlet Dedikodusu!!!
Nedense gözümde Devlet Başkanlarının gün yapar halde fotografları belirdi(gülen smile).

Buraya kadar söylediklerimi atın kafanızdan çünkü henüz yeri yerinden oynatacak bir belge yok ama çıkacağına kesin gözüyle bakılıyor,belgeler tamamlanınca ya da daha önemli bilgiler akmaya başlayınca daha detaylı yazarım.Benim olayım bambaşka!

Bakın siteyi birçok ülke yasakladı çünkü sırlar deşifre ediliyordu!
Bakın Almanya da bir bakan istifa etti!
Bakın USA Wikileaks ı terör örgütü Julian'ımı terörist başı ilan etti!
Bakın İsveç Julian'ın tecavüzden yargılanıyor olması konusunu sürekli gündemde tuttu,Julian isveç'le ilgili şok edici belgeler olduğunu söyledi İsveç geri çekildi!
Bakın USA daha belgeler internet ortamına düşmeden müttefiklerine(!) kırmızı alarm geçip "ilişkilerimize dört elle sarılmalıyız" dedi!
Bakın hala büyükler endişeli,izliyoruz!

Peki biz ne yaptık?
Olaylara dedikodudan ibaret diyenler önce dedikoducu mahalle karısı gibi"eteklerinde ki taşı döksünler sonra konuşuruz" dediler!
Onca taşın altında kalır insan normalde ama bizler normal değiliz buna eminim!
Dünya da yer yerinden oynarken bizim siyasiler ellerini bellerine atıp tek önemli açıklamayı İsviçre bankalarında ki hesapla ilgili yaptı ve "ISPATLAMAYAN NAMERTTİR" dedi!
Bunu söyleyen bir Başbakan!
Aynı Başbakan Silivri'dekilere "suçsuzluklarını" ıspatlamaları için "mapus damlarını" layık görürken "olmayan şeyin ıspatı olmaz" diyecek kadar kendini bilmezleşebiliyor!
Olmayan şeyin ıspatı olmaz yavşaklığını yapan,Wikileaks araştırma komisyonunun başına,yine Wikileaks belgelerinde uyuşturucu kaçakçısı,mafyayla ilişkileri olan ve genç kız düşkünü diye adı geçen Abdulkadir Aksu'yu getiriyor!
Memleketimin pek güzel lafı "herkes gider mersin e biz gideriz tersine" hesabı,koy götüne rahvan gitsin ahali,bukadar balık sever bir toplum olmamıza rağmen hafıza sorunumuzla bile mutluyuz...
Eyvallah...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder